NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ο Θάνατος των Βασιλέων

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Θάνατος των Βασιλέων
Μπέρναρντ Κόρνγουελ

Εκδόσεις
Ψυχογιός

ISBN: 978-618-01-0514-8
Σελίδες: 448
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 20/02/2014

Τιμή | 15.93 €

προσθήκη στο καλάθι
Ο Θάνατος των Βασιλέων Ο Θάνατος των Βασιλέων

 Καθώς ο ένατος αιώνας φτάνει στο τέλος του, ο ?λφρεντ ο Μέγας κείτεται ετοιμοθάνατος, το όνειρο της ζωής του για μια ενωμένη Αγγλία κρέμεται από μία κλωστή και το βασίλειό του βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους. Παρόλο που ο γιος του, Έντουαρντ, έχει ανακηρυχθεί διάδοχος, υπάρχουν κι άλλοι Σάξονες που διεκδικούν τον θρόνο, καθώς και φιλόδοξοι παγανιστές Βίκινγκς από τα βόρεια. 

Διχασμένος ανάμεσα στον όρκο που έχει δώσει στον ?λφρεντ και στην επιθυμία του να ανακαταλάβει την πατρογονική γη στον Βορρά, ο Ούτρεντ, γεννημένος από Σάξονες αλλά μεγαλωμένος από Βίκινγκς, παραμένει πιστός πολεμιστής του βασιλιά, δεν έχει δώσει όμως κανέναν όρκο στον διάδοχο. Καλείται τώρα να λάβει μια βαρυσήμαντη απόφαση που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του και τον ρου της Ιστορίας: να υψώσει το σπαθί του στο όνομα του ?λφρεντ ή να παραδώσει τα όπλα και να αφήσει το όνειρο του άρχοντά του για ένα ενωμένο βασίλειο να πεθάνει μαζί του; 

Το έκτο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».

 


?και δυο λόγια από τον συγγραφέα 

 

Στο τέλος κάθε μυθιστορήματός σας παραθέτετε ένα ιστορικό δοκίμιο με τα πραγματικά γεγονότα πίσω από την ιστορία που διηγείστε. Ποια πιστεύετε είναι η ευθύνη του συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων απέναντι στην Iστορία; 

 

Τα σημειώματα αυτά στο τέλος είναι απολύτως αναγκαία, διότι δεν είμαι ιστορικός∙ είμαι παραμυθάς. Όταν οι επιταγές της αφήγησης συγκρούονται με την ιστορική αλήθεια, πάντα η αφήγηση θα είναι αυτή που θα κερδίσει, γιατί δουλειά μου είναι να ψυχαγωγήσω, όχι να μορφώσω. Καταλαβαίνω, όμως, ότι για πολλούς ανθρώπους ?όπως και για μένα όταν ήμουν νέος? τα ιστορικά μυθιστορήματα είναι ένα παράθυρο στην Ιστορία και θα τους ωθήσουν να εξερευνήσουν την αλήθεια πίσω από τον μύθο. Μόλις ο συγγραφέας ολοκληρώνει ένα ιστορικό μυθιστόρημα, θεωρώ ότι επιβάλλεται να πει στον αναγνώστη πού άλλαξε την Ιστορία, ίσως και για ποιο λόγο, και να του υποδείξει πηγές στις οποίες μπορεί να ανατρέξει για περισσότερες πληροφορίες. Οπότε ναι, πιστεύω ότι είναι χρέος μου να υπηρετώ την Ιστορία και τους ιστορικούς ? με τον τρόπο μου όμως.

 

Θα γράφατε ποτέ ένα πιο μακροσκελές, non-fiction έργο; 

 

Με τίποτα! Όταν κινείσαι μακριά από τη μυθοπλασία, πρέπει όλα όσα γράφεις να είναι σωστά. Ενώ τώρα, αν κάνω κάποιο φρικτό λάθος και βάλω π.χ. τον στρατηγό των Νοτίων Ρόμπερτ Ε. Λι να κραδαίνει οπλοπολυβόλο, μπορώ απλώς να πω: «Συγγραφική αδεία, παιδιά! Μυθοπλασία!»

Άλλα βιβλία του συγγραφέα