NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ο Παγανιστής Αρχοντας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Παγανιστής Αρχοντας
ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ

Εκδόσεις
Ψυχογιός Α.Ε.

ISBN: 978-618-01-0995-5
Σελίδες: 416
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 22/01/2015

Τιμή | 15.93 €

προσθήκη στο καλάθι
Ο Παγανιστής Αρχοντας

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Στην αυγή του δέκατου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε αναταραχή. Ο ?λφρεντ ο Μέγας είναι νεκρός και βασιλιάς είναι πλέον ο γιος του. Το Ουέσεξ συνεχίζει να υφίσταται, αλλά η ειρήνη είναι επισφαλής. Οι Δανοί στον Βορρά, με αρχηγό τον Κνουτ τον Μακρυσπάθη, είναι έτοιμοι να επιτεθούν και δε θα υποχωρήσουν έως ότου το σμαραγδένιο στέμμα γίνει δικό τους.


Ο Ούτρεντ, ο κάποτε κραταιός πολεμιστής του ?λφρεντ, έχει χάσει πλέον την εύνοια του βασιλιά και πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας απόκληρων στον Βορρά ώστε να ανακτήσει τον οίκο της οικογένειάς του, το απόρθητο οχυρό της Νορθουμβρίας, το Μπέμπανμπεργκ.


 Η σύρραξη είναι προ των πυλών. Τα σαξονικά βασίλεια θα βυθιστούν στη δίνη της αιματηρότερης μάχης με του Δανούς, μιας μάχης που θα δει συμμαχίες να αλλάζουν και θα καθορίσει τη μοίρα κάθε βασιλιά αλλά και ολόκληρου του αγγλικού έθνους. 


 Το έβδομο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».

 

 

?και δυο λόγια από τον συγγραφέα 

 

Πώς «γεννήθηκε» ο Ούτρεντ; Ξεπήδησε πλήρως διαμορφωμένος από το κεφάλι σας όπως η θεά Αθηνά από το κεφάλι του Δία; Ή αναπτύχθηκε σταδιακά, βρίσκοντας σιγά σιγά τη φωνή του; 

 

Δεν μπόρεσα ποτέ να σχεδιάσω κάτι προκαταβολικά. Ούτε βιβλίο ούτε ήρωα. Ο μόνος τρόπος που ξέρω να γράφω είναι να ξεκινάω και όπου με βγάλει! Οπότε προέκυψε σταδιακά. Ήξερα από την αρχή ότι θα επέλεγε τον παγανισμό από τον χριστιανισμό, στοιχείο που του προσδίδει ένα πρόσημο πείσματος (όχι ότι χρειάζεται κι άλλο). Όσο για την εξέλιξή του, αυτή απλώς την επέβαλε, όσο κυλούσε, η πλοκή.

 

Είχατε έναν σκελετό της ιστορίας στο μυαλό σας; Γνωρίζατε από την αρχή το τέλος της ιστορίας του Ούτρεντ; 

 

Μακάρι! Δεν ξέρω το τέλος ούτε καν του κεφαλαίου που γράφω αυτή τη στιγμή! Για την ακρίβεια, το ξαναγράφω. Ολοκλήρωσα την περασμένη εβδομάδα το τρίτο κεφάλαιο της νέας ιστορίας του Ούτρεντ και συνειδητοποίησα ότι μου έλεγε «Βλέπεις; Δεν έχει συμβεί τίποτα». Και είχε δίκιο, όντως δεν είχε συμβεί τίποτα. Τα έσβησα όλα και ξανάρχισα. [?] Ο E. Λ. Ντόκτοροου είχε πει ότι η συγγραφή μυθιστορήματος μοιάζει με οδήγηση σε άγνωστο επαρχιακό δρόμο, με μόνα φώτα αυτά του αυτοκινήτου. Έτσι είναι και για μένα. Ζηλεύω τους συγγραφείς που μπορούν να σχεδιάσουν ένα πλάνο για βιβλίο (ή σειρά) και να το ακολουθούσουν. Εγώ όλο με κάποια κρίση παλεύω!

Άλλα βιβλία του συγγραφέα