NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Κώδικες Φορολογικής Νομοθεσίας / Κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών
Ανδρέας Σταγάκης

Εκδόσεις
Astbooks

ISBN: 978-618-80982-7-5
Σελίδες: 912
Σχήμα: 17 χ 24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 27/02/2014

Τιμή | 58.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το νέο μας βιβλίο «Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών» παρουσιάζει αναλυτικά όλους τους κανόνες που διέπουν την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων των υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών, όπως περιγράφονται από

τον Κ.Φ.Α.Σ. και είναι ενημερωμένο με την ΠΟΛ. 1063/21.2.2014, η οποία αναφέρεται στον Καθορισμό Εναλλακτικής Διαδικασίας οριστικής παύσης ΦΗΜ, λόγω μη χρήσης του. Το παρόν βιβλίο εστιάζει στις τεράστιες αλλαγές που επήλθαν από 1/1/2014, καθώς και στην αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων που δημιουργούνται κατά την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατόπιν τούτων, έχει γίνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια το παρόν βιβλίο να είναι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικό και εύχρηστο, ούτως ώστε ο λογιστής αφενός να είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι ισχύει και αφετέρου να μπει στο πνεύμα του εν λόγω Κώδικα. Για τους παραπάνω λόγους, στην αρχή του βιβλίου παρατίθενται αναλυτικοί πίνακες, στους οποίους αντιστοιχούνται τα άρθρα του προϊσχύοντος Κ.Β.Σ. με αυτά του Κ.Φ.Α.Σ. και αντιστρόφως. Έπειτα, ακολουθεί η ανάλυση του Κ.Φ.Α.Σ., η οποία γίνεται κατά άρθρο.
Στην αρχή κάθε κεφαλαίου παρατίθενται οι διατάξεις κάθε άρθρου όπως ισχύουν σήμερα και στη συνέχεια οι ανάλογες επεξηγήσεις. Στις επεξηγήσεις αυτές ? οι οποίες αριθμούνται με Α ? παρατίθεται πλήρης ανάλυση των διατάξεων του κάθε άρθρου σε σχέση με τα γενικά ζητήματα που αυτές καλύπτουν.
Στη συνέχεια παρουσιάζονται πολλά ειδικά ζητήματα ? αριθμούνται με Β ? που έχουν κατά καιρούς διευκρινιστεί με εγκυκλίους ή διοικητικά έγγραφα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε συμπεριλάβει στην ανάλυσή μας εγκυκλίους και έγγραφα που είχαν εκδοθεί κατ? εξουσιοδότηση του Κ.Β.Σ. και δεν αντιτίθενται στις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ., άρα συνεχίζουν να ισχύουν (όπως άλλωστε προβλέπεται στο άρθρο 14).
Εκτός των παραπάνω, στο βιβλίο μας συμπεριλαμβάνονται, οδηγίες επεξηγήσεις-παραδείγματα για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2013 και του 2014, αναλυτικοί πίνακες σχετικά με διάφορα ζητήματα, όπως τρόπο έκδοσης αποδείξεων λιανικής, χρόνο έκδοσης τιμολογίου, συγκεντρωτικές κλπ., καθώς και πολλά παραδείγματα.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι διατάξεις που έχουν καταργηθεί από 1/1/2014 (άρθρο 5, 8 κλπ.) αναλύονται κανονικά στα άρθρα που αυτές ανήκαν. Στα εν λόγω άρθρα παρουσιάζεται και η αντιμετώπιση μετά τις αλλαγές αυτές.
Τέλος, τονίζουμε ότι σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες και κατόπιν των αγροτικών κινητοποιήσεων, δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ.1055/17.2.2014, σύμφωνα με την οποία το όριο απαλλαγής των αγροτών του ειδικού καθεστώτος από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων αυξήθηκε από 10.000 ? σε 15.000 ?. Σημειωτέον ότι στην ανάλυσή μας οι εν λόγω αλλαγές και οι εξαγγελίες παρουσιάζονται στα άρθρα 3 και 6.

 

Άλλα βιβλία του συγγραφέα