NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Ανώγειο / Αναστασόπουλος Κ. Βασίλης / Ο Φύλακας της αρχαίας Ηραίας & οι απόκρυφες πόλεις της

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Φύλακας της αρχαίας Ηραίας & οι απόκρυφες πόλεις της
Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Εκδόσεις
Κεντρική Διάθεση Bookstation

ISBN: 978-618-5495-19-0
Σελίδες: 248
Σχήμα: 20.50X14cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2020

Τιμή | 17 €

προσθήκη στο καλάθι
Ο Φύλακας της αρχαίας Ηραίας & οι απόκρυφες πόλεις της

 

Ο Φύλακας της αρχαίας Ηραίας & οι απόκρυφες πόλεις της, είναι μία καθαρή μυθοπλασία, στηρίζεται όμως με ακρίβεια στα ιστορικά γεγονότα της αρχαίας ιστορίας της. Στο μέρος το μυθολογικό, πλάθονται αναλυτικά τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν τον Λόγο του Μύθου, και τούτο, διότι ο Φύλακας, ήταν και είναι πάντοτε παρών στον χρόνο. «Έζησε» κατ' επέκταση από κοντά, «βίωσε», όλη αυτή την ανθρώπινη ανηφοριά από το αχρονολόγητο παρελθόν στο σήμερα. Κατά συνέπεια, μπορεί, ξέρει και τοποθετεί με ακρίβεια στον χώρο του σήμερα τις αόρατες, τις απόκρυφες πόλεις του χθές, αυτές δηλαδή που έκαναν την Ηραιάτιδα Χώρα ισχυρή.

Η Μυθοπλασία εκτυλίσσεται στον Χώρο της Ηραίας και ενώνεται αυτός με το παρελθόν και το παρόν με ένα νήμα. Ο ίδιος Χώρος είναι ο παλιός, ο αρχαίος, αλλά είναι κι ο φρέσκος, αυτός του σήμερα.

Ο Φύλακας, είναι ένα βιβλίο «σκληρό», γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, για σένα δηλαδή. Είναι ανατρεπτικό, διότι φεύγει από τα γνωστά και χιλιο-ειπωθέντα, αφήνει πίσω του τις διαμορφώσεις αιώνων, γκρεμίζει την «παράδοση», στέκεται με σεβασμό στους αρχαίους θεούς, αν και δεν παραλείπει να καταγράφει «τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους». Είναι ανατρεπτικό διότι παράλληλα καταργεί και τους θεούς, ξέρει, ότι ο άνθρωπος, μπορεί να προχωρήσει στη ζωή τους και δίχως αυτούς, λεύτερος από φόβους του παράδεισου και της κόλασης, λεύτερος, επειδή λεύτερος γεννήθηκε, αδιαμόρφωτος, αγνός, αθώος, ένθεος.

Ο Φύλακας είναι ο συγγραφέας, αλλά μπορεί να είσαι και σύ, ο καθένας μπορεί να είναι ο Φύλακας αν πραγματικά το θέλει. Και στον καθένα από εμάς, επιτρέπεται να σκεφτεί ό,τι θέλει η καρδιά και η ψυχή του. Μέσα και έξω από τον χρόνο.

Ο Φύλακας, είναι ανατρεπτικός, διότι αδιαφορεί για τον υλικό πλούτο, εσύ όχι!

Άλλα βιβλία του συγγραφέα