NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Πλωτά Αιολικά Πάρκα, 2021

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πλωτά Αιολικά Πάρκα, 2021
Δημήτρης Μέλισσας

Εκδόσεις
Σάκκουλα Α.Ε.

ISBN: 978-960-648-261-8
Σελίδες: Χ + 117
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 24 €

προσθήκη στο καλάθι

 Τα πλωτά αιολικά πάρκα αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την υλοποίηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιοποίηση του δυναμικού των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Η λειτουργία τους, ωστόσο, αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο καθώς ζητήματα ανακύπτουν σχετικά με την αδειοδότηση και τη λειτουργία τους.

Στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας μελέτης παρουσιάζεται η διεθνής εμπειρία και η ελληνική πραγματικότητα. Στο δεύτερο κεφάλαιο διερευνούνται οι δυνατότητες διαμόρφωσης πλαισίου και τα κριτήρια χωροθέτησης θαλάσσιων, πλωτών αιολικών πάρκων. Ακολουθεί αναλυτική πρόταση-περιγραφή του εργαλείου και της διαδικασίας χωροθέτησης ανά στάδιο καθώς και σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη μεταβατική χωροθέτηση και την έναρξη αδειοδότησης των εγκαταστάσεων.

Η παρούσα μελέτη, επομένως, προσεγγίζει το ζήτημα της χωροθέτησης των πλωτών αιολικών πάρκων με την επενδυτική αλλά και την περιβαλλοντική του διάσταση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ένταξής της στην υφιστάμενη νομοθεσία, γεγονός που θα διευκολύνει τη συνοχή του συνολικού χωρικού σχεδιασμού και θα συνδράμει καθοριστικά στην απρόσκοπτη επιτάχυνση της εγκατάστασης και της λειτουργίας τους, προκειμένου να υλοποιηθούν ασφαλείς επενδύσεις με ελάχιστο κόστος για τον δημόσιο τομέα. Στόχος της παρούσης είναι η παρουσίαση προσεγγίσεων και προτάσεων για την θέσπιση ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση, την εγκατάσταση και τη λειτουργία των πλωτών αιολικών πάρκων.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα