NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Πλανητάριο / Ποιότητα / Η Ιδιοφυής Στρατηγική Του Μεγάλου Αλεξάνδρου

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η Ιδιοφυής Στρατηγική Του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Fuller, J.F.C.

Εκδόσεις
Ποιότητα

ISBN: 978-960-780-333-7
Κωδικός: 68399076
Σελίδες: 608
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2003

Τιμή | 27 €

προσθήκη στο καλάθι

 Σε μια σύντομη και συναρπαστική ζωή (356-323 π.Χ.) ο Μέγας Αλέξανδρος άλλαξε τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Το κατόρθωσε με ένα μικρό στρατό-λιγότερο από 40.000 στρατιώτες- με τολμηρές ιδέες στρατηγικής και επαναστατικές μεθόδους διακυβέρνησης ενός μεγαλύτερου χώρου που εκτεινόταν από την Ινδία μέχρι την Ευρώπη.

Σε ηλικία είκοσι ετών ο Αλέξανδρος διαδέχθηκε τον πατέρα του, Φίλιππο της Μακεδονίας. Πραγματοποίησε τα σχέδια του πατέρα του για την απελευθέρωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την Περσική Αυτοκρατορία με 30.000 πεζούς και 5.000 ιππείς. Σε μια σειρά εντυπωσιακών εκστρατειών που περιλάμβαναν τις μάχες της Ισσού και των Γαυγαμήλων νίκησε τον Δαρείο και ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ασίας. Αν και συνάντησε την αντίσταση των αντρών του στα σχέδιά του για την κατάκτηση της Ινδίας, ο ίδιος δεν σταμάτησε. Ο θάνατός του όμως έθεσε τέρμα στις φιλοδοξίες ενός από τους μεγαλύτερους στρατηγούς και πολιτικούς ηγέτες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε πρότυπο για ονομαστούς στρατηλάτες, όπως ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, και οι εκστρατείες του μελετούνται σε στρατιωτικές ακαδημίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά το πλείστον τα βιβλία που αναφέρονται στον Μέγα Αλέξανδρο έχουν γραφτεί από κλασικούς φιλολόγους. Όμως, ελάχιστοι κλασικοί φιλόλογοι είναι μελετητές του πολέμου, της στρατηγικής και των διεθνών σχέσεων. Γι' αυτό ουσιαστικά το βιβλίο του Fuller, ενός από τους κορυφαίους στρατηγικούς αναλυτές του 20ού αιώνα, είναι το πρώτο που ασχολήθηκε με τα στρατηγικά και πολιτικά επιτεύγματα του μεγαλύτερου στρατηλάτη της ιστορίας.