NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ελληνική Πεζογραφία-5 / Απογεύματα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Απογεύματα
Γεώργιος Κατσικαλάκης

Εκδόσεις
Ιδιωτική έκδοση

ISBN: 978-618-85196-0-2
Σελίδες: 312
Σχήμα: 15 x 21cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2022

Τιμή | 16.2 €

προσθήκη στο καλάθι

 

"Απογεύματα" ένα βιβλίο κωμωδία, αλλά όχι μόνο. Ένα βιβλίο που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στη φιλοσοφία. Μέσα από τον Αρίστο, το Μάριο, την Κάτια, το Λα-μπρό και το Ρένο, καθημερινούς χαρακτήρες που ο καθένας μας ενδεχομένως να έχει στην παρέα του, ο συγγραφέας κάνει τον αναγνώστη να φιλοσοφεί διασκεδάζοντας, πίνοντας ταυτοχρόνως κι ένα ποτη-ράκι τσίπουρο. Ο Καμύ, Ο Νίτσε, Ο Σοπενχάουερ, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Καντ, ο Βιτγκενστάιν, ο Σπινόζα, ο Βολταίρος, ο Μακιαβέλι, ο Φουκώ, ο Επίκουρος, ο Φρόιντ, ο Κίρκεγκωρ και άλλοι πολλοί, αποκαλύπτουν τις ιδέες τους, όμορφα και με σαφήνεια, μέσα από τους διαλόγους των πρωταγωνιστών του βιβλίου. Μια τέλεια αναγνωστική αρχή για όποιον αγαπά τη φιλοσοφία και θέλει να δει μια πιο ανάλαφρη οπτική της.

Ο Γεώργιος Κατσικαλάκης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα (Ελλάδα). Φοίτησε στο Πανεπιστή-μιο Κρήτης, στο τμήμα Φυσικής. Ολοκληρώνο-ντας τις σπουδές του εργάστηκε ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύντομα ανα-κάλυψε πως αυτό το επάγγελμα δεν τον εκφρά-ζει και δε δίστασε να αφήσει μια επιτυχημένη καριέρα, παίρνοντας το ρίσκο να ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό. Σπούδασε την τέχνη της κομμωτικής, όπου αμέσως κέρδισε πολλές διακρίσεις και σε χρόνο ρεκόρ άνοιξε το δικό του ανδρικό κομμωτήριο. Το 2013 έγραψε το βιβλίο A-male ''πώς να γί-νεις ο άντρας που ερωτεύονται όλες οι γυναί-κες'', το οποίο εγκωμιάστηκε από τους κριτι-κούς. Ασυμβίβαστος και αδιάφορος προς τα ΜΜΕ και τους εκδότες, ο Κατσικαλάκης γράφει, σχεδιάζει και εκδίδει τα βιβλία του, μόνος του. Έχει επίσης εκδώσει το κοινωνιολογικό βιβλίο Ανόητος ?νθρωπος, την ποιητική συλλογή Κρητικοπούλα Γλυκιά και τη διδακτική κωμω-δία Απογεύματα.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα