NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ελληνική Πεζογραφία-5 / Ανόητος 'Aνθρωπος

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ανόητος 'Aνθρωπος
Γεώργιος Κατσικαλάκης

Εκδόσεις
Ιδιωτική έκδοση

ISBN: 978-618-00-0663-6
Σελίδες: 167
Σχήμα: 15Χ21CM
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 11/2022

Τιμή | 11.7 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Το βιβλίο Ανόητος άνθρωπος θα μπορούσε να χαρακτη-ριστεί ως ένα τολμηρό, πρωτότυπο αλλά και παράξενο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, κρίνει την ανθρώπινη ύπαρξη στην ολότητά της μέσω διάφορων ανθρώπινων χαρακτή-ρων, που εκπροσωπούνται από ζώα. Τα ζώα λοιπόν, μέσα από διαλόγους, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον ανθρώπι-νο νου. Κατά κάποιον τρόπο βάζουν τον άνθρωπο στον ''αντιρόλο''του. Τον ωθούν να βγει από τον εαυτό του και σαν εξωτερικός παρατηρητής να δει τα μειονεκτήματά του και την επίδραση αυτών στους άλλους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο. Μία κουκουβάγια καθηγητής πανεπιστημίου. Ένας σκύλος αστυνομικός. Μία γάτα τραγουδίστρια. Ένα κοράκι νεκρο-θάφτης. Ένα λιοντάρι δήμαρχος. Ένας πίθηκος δημόσιος υπάλληλος. Μία κουνέλα άεργη. Ένα άλογο δρομέας. Μία αλεπού έμπορος ναρκωτικών. Ένας ελέφαντας ακροβάτης σε τσίρκο. Ένα χελιδόνι πιλότος. Όλοι αυτοί συναντώνται κάτω από ''ανθρώπινες'' συνθήκες, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και ανταλλάσσουν απόψεις για διάφορα κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα. Μέσα σε ένα άλλοτε χιουμοριστικό και άλλοτε σοβαρό πλαίσιο, κρίνουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές, αλλά και τις ευθύνες που έχει ο άνθρωπος, εφόσον ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως το υπέρτατο πλάσμα της δημιουργίας.

Ο Γεώργιος Κατσικαλάκης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα (Ελλάδα). Φοίτησε στο Πανεπι-στήμιο Κρήτης, στο τμήμα Φυσικής. Ολο-κληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύντομα ανακάλυψε πως αυτό το επάγγελμα δεν τον εκφράζει και δε δίστασε να αφήσει μια επιτυχημένη καριέρα, παίρνοντας το ρίσκο να ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφο-ρετικό. Σπούδασε την τέχνη της κομμωτικής, όπου αμέσως κέρδισε πολλές διακρίσεις και σε χρόνο ρεκόρ άνοιξε το δικό του ανδρικό κομμωτήριο. Το 2013 έγραψε το βιβλίο A-male ''πώς να γίνεις ο άντρας που ερωτεύονται όλες οι γυ-ναίκες'', το οποίο εγκωμιάστηκε από τους κριτικούς. Ασυμβίβαστος και αδιάφορος προς τα ΜΜΕ και τους εκδότες, ο Κατσικα-λάκης γράφει, σχεδιάζει και εκδίδει τα βιβλία του, μόνος του. Έχει επίσης εκδώσει το κοι-νωνιολογικό βιβλίο Ανόητος ?νθρωπος, την ποιητική συλλογή Κρητικοπούλα Γλυκιά και τη διδακτική κωμωδία Απογεύματα.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα