NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Γεωργαντά Αικατερίνη / Γαλανάκης Μαρίνος / Η επανάσταση της Κρήτης 1878 Αποκαλύψεις -Καταγγελίες (Α+Β)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η επανάσταση της Κρήτης 1878 Αποκαλύψεις -Καταγγελίες (Α+Β)
Μαρίνος Σπύρ. Γαλανάκης

Εκδόσεις
Κεντρική-Διάθεση Bookstation.gr

ISBN: 978-618-84258-0-4
Σελίδες: 1232+1232
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 81.9 €

προσθήκη στο καλάθι
Η επανάσταση της  Κρήτης  1878 Αποκαλύψεις -Καταγγελίες (Α+Β) Η επανάσταση της  Κρήτης  1878 Αποκαλύψεις -Καταγγελίες (Α+Β)

 «Διακόσια περίπου χρόνια μετά την απόφαση κατάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που πήραν οι Μεγάλες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις στο Συνέδριο της Βιέννης (1814/1815), κ εκατό σαράντα χρόνια ύστερ' από την Επανάσταση των κατεχόμενων από αυτή ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ επαρχιών, Κρήτης, Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, αποκαλύπτονται και διαλάμπουν η αλήθεια κι ο στόχος, που είχε η απόφαση του Συνεδρίου αυτού, καθώς κ η υποκίνηση από τις Μεγάλες αυτές Δυνάμεις των επαναστάσεων των  υπόδουλων Ελλήνων κ η εκμετάλλευση από αυτές του διακαή πόθου αυτών των τότε «Ραγιάδων» για Λευτεριά και συνένωσή τους με τον Εθνικό Κορμό του έστω «ελεύθερου κ Ελληνικού» τότε Βασιλείου της Ελλάδας.

 Αποκαλύπτεται και καταγγέλλεται ακόμη κι ο δειλός αιμοσταγής δολοφόνος Εθνών και Λαών, που κρυβόταν και κρύβεται πίσω από τις κατά καιρούς Μεγάλες Δυνάμεις. Τις χρησιμοποιούσε και τις χρησιμοποιεί. Τις εξωθούσε κ εξωθεί σ' εγκλήματα σε βάρος της Ανθρωπότητας.  Προσβλέπει στην μέσω Αυτών επιτυχία του απώτερου σκοπού του, καταστρέφοντας ακόμη και τις ίδιες Αυτές!!  

Στο δίτομο έργο αυτό, που επιγράφεται: «Η Επανάσταση της Κρήτης του 1878. Αποκαλύψεις - Καταγγελίες», κι αναφέρεται συνοπτικά και στις επαναστάσεις, που εκδηλώθηκαν παράλληλα και στις υπόλοιπες κατεχόμενες Ελληνικές επαρχίες, αποκαλύπτονται με στοιχεία αδιάσειστα τα συμφέροντα, που εξώθησαν στα επαναστατικά κινήματα τους «Ραγιάδες» Έλληνες. Εκμεταλλεύτηκαν τους πόθους και τα αίματά τους, για την εξυπηρέτηση δικών τους σκοπών και συμφερόντων. Αναφέρονται με στοιχεία κειμένων αρχειακών πηγών ονομαστικά οι εχθροί κ οι συνεργάτες αυτών, που κατέστρεψαν τις Επαναστάσεις. Εκμεταλλεύτηκαν τους πόθους και τη δυναμική των Επαναστατών, για την εξυπηρέτηση δικών τους σκοπών και συμφερόντων σε βάρος των Ελλήνων, της Ελλάδας και του Χριστιανισμού.

 Έτσι, όπως συμβαίνει και κατά το παρόν. Εξάλλου, τα γεγονότα του τότε με αυτά του παρόντος μοιάζουν. Παρουσιάζονται και συσχετίζονται  σε μια προσπάθεια του Συγγραφέα παρουσίασης Συγκριτικής Ιστορίας πολύτιμης κατά το παρόν και  απαραίτητης για το μέλλον...»

«Ο  Συγγραφέας κ. Μαρίνος Σπυρ. Γαλανάκης γεννήθηκε στο χωριό Πηγή του Ρεθέμνους στις 10.3.1936 από γονείς βασικά αγρότες. 

Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου στα 1957. Μετά τη στρατιωτική του θητεία διορίστηκε Δάσκαλος στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δίδαξε σε Δημόσια Σκολειά της περιφέρειας και της πόλης του Ρεθέμνους της Κρήτης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ασχολήθηκε με τη Δημοσιογραφία κ έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2000 τίτλους άρθρων κ επιφυλλίδων σε τοπικές εφημερίδες και σε περιοδικά. Χρημάτισε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Θεάτρου Κρήτης (ΕΘΕΚ) και του Διδασκαλικού Συλλόγου Ρεθύμνης. Έχει συγγράψει, εκδώσει και κυκλοφορήσει  8 βιβλία. Το τελευταίο του ιστορικό έργο εκδόθηκε και κυκλοφορεί από το Μάη 2019 σε δυο τόμους,  με τον τίτλο «Η Επανάσταση της Κρήτης 1878. Αποκαλύψεις - Καταγγελίες».

Άλλα βιβλία του συγγραφέα