NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Γεωργαντά Αικατερίνη / Γαλανάκης Μαρίνος / Συντελεστές ίδρυσης, εξάπλωσης και στερέωσης της Χριστιανικής Εκκλησίας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Συντελεστές ίδρυσης, εξάπλωσης και στερέωσης της Χριστιανικής Εκκλησίας
Μαρίνος Σπυρ. Γαλανάκης

Εκδόσεις
Κεντρική Διάθεση Bookstation

ISBN: 978-618-84258-2-8
Σελίδες: 400
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 25 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το νέο βιβλίο μου με τον τίτλο «Συντελεστές   ίδρυσης, εξάπλωσης και στερέωσης της Χριστιανικής Εκκλησίας» ήδη κυκλοφορεί. Μεταφέρω  από τον Πρόλογο μικρό δείγμα γραφής,  που ασφαλώς και δεν επαρκεί για ν' αποχτήσετε  πλήρη και σαφή άποψη του περιεχομένου, που αναφέρεται στις Μεγάλες Μορφές της Εκκλησίας, που θεμελίωσαν,  κι ανέδειξαν Αυτή παγκοσμίως:

 «Στην προσπάθειά μου ν' αναφερθώ και να επαναφέρω στην επικαιρότητα τις Πράξεις των Αποστόλων έχω παρακινηθεί  από την υπάρχουσα Θρησκευτική, Κοινωνική, Πολιτιστική και πολιτική κατάσταση του παρόντος. Αυτή, ασφαλώς, και δεν είναι εκείνη, την οποία οραματίστηκαν οι Ιδρυτές της «Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Χριστιανικής Εκκλησίας». Απέχει δε «παρασάγκας», από την επιθυμία της Αγίας Ομοουσίου Ζωοποιού και Αδιαιρέτου  Τριάδος ν' ανασύρει από το τέλμα, να εξυγιάνει και να επαναφέρει τον άνθρωπο κοντά Της. Να σώσει αυτόν από την αμαρτία και τις κακές επιδράσεις του Αντικειμένου. Του Σατανά και των συνεργατών αυτού. Στις αγκάλες του οποίου, με μαθηματική ακρίβεια,  οδηγείται  και παραδέρνει η Ανθρωπότητα και κατά το παρόν.

Στην καταστροφή.

 Για τη Σωτηρία του ανθρώπου, αποφασίστηκε  από την Παναγία Τριάδα  η ενανθρώπιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η οποία και πραγματοποιήθηκε πριν από περισσότερους  των δυο χιλιάδες είκοσι  χρόνων.

 Ο Θεός ταπεινώθηκε με τον τρόπο αυτό, για να σώσει τον άνθρωπο. Πήρε σάρκα και κόκκαλα  Πήρε μορφή τέλειου Ανθρώπου, με υλική, πνευματική και ψυχική συγκρότηση, χωρίς να στερηθεί κατά το παραμικρό, ούτε και κατ' ελάχιστο χρόνο την ιδιότητα και τη θεία υπόσταση του  Ομoούσιου, Συνάναρχου και Συναϊδιου  Πατέρα και  Πνεύματος Αγίου και Αληθινού Θεού της αγάπης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

 Η Χάρη Του έκρινε, πως η εποχή εκείνη ήταν η πιο κατάλληλη για την ενανθρώπισή Του, γιατί είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο η ανθρωπότητα, που λίγο ακόμα και δεν θα ήταν η κατάστασή της αναστρέψιμη. Και, επειδή κ η εποχή μας, το παρόν, προσιδιάζει κατά πολύ με το τότε κακό παρελθόν, ίσως κριθεί από τον Κύριο, πως έφτασε η ώρα,  για  μια δεύτερη ορατή παρουσία Του πάνω στη γη, ώστε να «ξεχωρίσει την ήρα από το  στάρι». Να εκχερσώσει και να καλλιεργήσει τον αγρό. Και, αφού αφαιρέσει πρώτα τα ζιζάνια,  να σπείρει το σπόρο στη γη την αγαθή...     

 Γι' αυτό, και κατά  το ανθρώπινο κριτήριο που διαθέτω, δεν είναι απίθανη και κατά το παρόν η δεύτερη, και ίσως τελευταία,  επέμβαση του Δημιουργού και Σωτήρα της ανθρωπότητας. Η τελική επέμβαση σωτηρίας της Ανθρωπότητας από την κυριαρχία του Σατανά, που η   λατρεία του έχει επεχταθεί πια σ' επικίνδυνο κρίσιμο σημείο, που λίγο ακόμη και θα μετατραπεί σε καθολική. Παγκόσμια! Ήδη έχει απλώσει τα πέπλα του παντού κι οδεύει σε παγκόσμια κυριαρχία.   Ήδη κλείνει Ορθόδοξους Χριστιανικούς Ναούς κι ανεγείρει Μωαμεθανικά Τεμένη! Ήδη δεν επιτρέπει τη χειροτονία επαρκών Πρεσβυτέρων, ώστε να καλύψει  τις  κενές θέσεις ενοριών με χειροτονία νέων Εφημερίων. Ήδη νομοθετεί αντισυνταγματικά κι αυθαίρετα η Πολιτεία σε βάρος της Ορθοδοξίας. Ήδη εγείρει πολέμους καταστροφικούς σε βάρος Ορθόδοξων Χριστιανικών Εθνών και Λαών και απειλεί την εξόντωσή τους, ενώ παράλληλα η Πολιτική Ηγεσία Ισχυρών Κρατών στρέφει τα νώτα προς τα Χριστιανικά Κράτη. Ήδη αδικούνται Ορθόδοξοι Χριστιανοί Πολίτες και αλληλοϋποστηρίζονται, ευνοούνται και προωθούνται  αλλόδοξοι, ετερόδοξοι, «άθεοι» τάχα,  ή και  πολίτες ψευδεπίγραφοι Χριστιανοί και Έλληνες, που βρίσκονται οργανωμένοι σε Αντιχριστιανική παγκόσμια οργάνωση.  Οργάνωση κρυφή, που ως τώρα  έχει επιφέρει μεγάλες, ζημιές με ύπουλα χτυπήματα, ακόμη και κατά των  Ορθόδοξων Ελλήνων Χριστιανών. Έφτασε στο σημείο να διατάξει μέρες της Λαμπρής το κλείσιμο των Ναών του Κυρίου, με στόχευση την αποφυγή της μετάδοσης της Θείας Ευχαριστίας, με πρόσχημα τη μετάδοση μέσω αυτής του «κορωνοϊού». Έτσι προσπαθεί να παρεμποδίσει την τέλεση  Μυστηρίων και λοιπών Ιεροπραξιών. Έτσι προπαγανδίζει συκοφαντεί, και προσπαθεί ν' απομακρύνει από τη  Θεία Κοινωνία τους πιστούς,  ελπίζοντας ότι θα πετύχει την κατάργησή της, προς την  οποία αποβλέπει κι αποσκοπεί. Κι αυτό, γιατί γνωρίζει ο διάβολος, ο Σατανάς, ότι, ο πιστός διά μέσου της Θείας Μετάληψης και Κοινωνίας, προσλαμβάνει σώμα και αίμα Χριστού. Ενδυναμώνεται, ισχυροποιείται και στηρίζεται από Πνεύμα 'Αγιο, που καθιστά το Σατανά ανίκανο να πλησιάσει τον πιστό.  Ανίκανο  να δράσει εναντίον του   καταστροφικά. Και σ' αυτή την προσπάθειά  του ο Σατανάς βρίσκει συμπαραστάτες αυτού, και συναινούντες στ' ολέθριο έργο του, ικανό αριθμό Αρχιερέων τύπου Καϊάφα και με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου. Καθώς  και την αδιαμαρτύρητη ανοχή της συντριπτικής μερίδας του κατώτερου Κλήρου. Κλήρου, του οποίου σημαντική μερίδα έχει φτάσει στο σημείο πλήρους εξάρτησης κ υπακοής στη διεφθαρμένη πολιτεία, κάτω από τη συνεχή απειλή διωγμού της Εκκλησίας από τον Εβραιοσιωνισμό. Έτσι φτάσαμε στην υποταγή της Εκκλησίας στο Παρακράτος! Πλην όμως, η Εκκλησία δεν αποτελεί κρατική οργάνωση ή τομέα υλικής αρμοδιότητας του Κράτους.

Το Κράτος, όπως η έννοια της λέξης δηλοποιεί, είναι και αποτελεί οργανωμένο πολιτικό   διοικητικό και υποστηρικτικό Σύστημα της προστασίας της ακεραιότητας της Επικράτειας από εξωτερικούς κ εσωτερικούς εχθρούς. Της παροχής ασφάλειας κ ευημερίας στους πολίτες.  Αποστολή κ  ευθύνη αυτού είναι η βελτίωση της ζωής των πολιτών, η εγγύηση της ασφάλειας και προστασίας αυτών από εσωτερικούς κ εξωτερικούς εχθρούς. Η  διαφύλαξη των ηθών και των εθίμων. Η άνοδος του πολιτιστικού επιπέδου των Πολιτών κ η διαφύλαξη και προβολή του υπάρχοντος πολιτισμού και της Εθνικής Ιστορίας. Η εκπαίδευση της Νεολαίας. Η  προληπτική και θεραπευτική αγωγή,  και προστασία της υγείας των Πολιτών. Η οικονομική βελτίωση Κράτους και Πολιτών και γενικά ό,τι έχει σχέση με την υλική υπόσταση του Πολίτη. Εσείς βλέπετε να ισχύει κάτι από αυτά στην Ελλάδα κατά το παρόν;

Ο δε σκοπός της Εκκλησίας, του συνόλου των πιστών στον Κύριο Ιησού Χριστό δηλαδή,  διά των Οργάνων Της, έχει πνευματική αποστολή. Σκοπός του Χριστιανικού Ιερατείου Της είναι η διδασκαλία του Ορθόδοξου Χριστιανικού Δόγματος. Η καθοδήγηση, στήριξη, πνευματική ολοκλήρωση  και προστασία των Πιστών. Η οργάνωση και υποστήριξη του Κοινωνικού και θρησκευτικού έργου Αυτής. Η πιστή τέλεση των Μυστηρίων και των λοιπών  λειτουργικών  ιερών ακολουθιών και η Πνευματική καθοδήγηση, ανάταση κι ολοκλήρωση των Πιστών κ η προσέλκυση νέων. Γι' αυτό κ η Χριστιανική Εκκλησία ονομάζεται Στρατευομένη, ενώ τείνει να καταστεί Αποστρατευομένη, κάτι, που εύχονται κ επιδιώκουν οι αντικείμενοι προς Αυτήν! Απεύχομαι να το επιτύχουν και παρακαλώ  Κύριο τον Θεό να μην τους  το επιτρέψει...»

Διαπιστώνετε τα όσα αισχρά και παράνομα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της εφεύρεσης του κορωνοϊού της απώλειας. Τη στημένη προπαγάνδα σε βάρος Εθνών και Λαών. Την καταστροφή επιχειρήσεων και την εξοντωτική διαχείριση της οικονομίας. Το αγοραίο ήθος των κυβερνήσεων. Ελέγξετε τη στάση, τη συμπεριφορά των κατά τόπους Χριστιανικών Εκκλησιών, που βάλλονται καταιγιστικά.  Η Ε.Ε. έχει σχεδόν φαλιρίσει. Η Ευρώπη ολόκληρη κινδυνεύει Οικονομικά, Πολιτικά, Πολιτιστικά, ηθικά να εκμηδενιστεί. Ποιος είναι ο παραγωγός της εφεύρεσης και τι επιδιώκει;

Σ' αυτό το βιβλίο θα βρείτε απαντήσεις στις απορίες Σας και στα διλλήματά Σας.  Η εποχή μας είναι κι αποτελεί προσομοίωση της εποχής παρουσίας του μοναδικού Θεανθρώπου στη Γη. Μάθετε περισσότερα και ακολουθήσετε το δρόμο και τη Διδασκαλία του Αγίου Θεανθρώπου. Το μοναδικό δρόμο της Σωτηρίας. Μιμηθείτε τους Αποστόλους και τους πρώτους Χριστιανούς. Μάθετε τι ακριβώς  ζητά ο Κύριος Ιησούς Χριστός από τους ανθρώπους.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα